Wie zijn de Woal Brouwers?

 

Eric de Langen:

Al vele jaren ben ik liefhebber van speciaal bieren. Met name de traditionele Belgische stijl bieren hebben mijn voorkeur. Samen met Rob Gerdsen en Theo IJkhout zijn we jaren geleden hobbymatig bier gaan brouwen met als uitdaging het ontwikkelen van nieuwe recepten. Een aantal van deze recepten bevielen zo goed dat we er graag meer mee zouden willen doen. Nadat we in contact waren gekomen met Guido hebben we besloten om met ons vieren Woal Brouwers op te richten. Binnen Woal Brouwers ben ik vooral bezig met het maken en onderhouden van contacten in regio, marketing en bedrijfsvoering. Maar de taken zijn bij Woal Brouwers niet in beton gegoten en dat is zo mooi. Op een natuurlijke manier pakken we allemaal taken op en vullen we elkaar aan.    

 

Guido Lenting:

Al ruim 10 jaar ben ik oprichter/eigenaar van WijnZinnig in Gendt. Ik kan genieten van veel verschillende type (alcoholhoudende) dranken. Het meest ben ik op zoek naar de niet alledaagse producenten/brouwerijen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar frisse IPA bieren, romig blond en pittig tripel. Zodra we meer richting najaar gaan dan kan ik genieten van een zacht donkerbier en zo nu en dan ook een Barrel Aged bier.

Binnen de Woal Brouwers ben ik vooral bezig met de proeven van de bieren (????) en daarbij zoeken naar geschikte smaken en stijlen die de gemiddelde consument vraagt. Met de ervaring in mijn winkel en de contacten binnen horecabedrijven kan ik hier het beste op inspelen. Ook achter de schermen ben ik vooral actief met de administratie en het uitzetten van actiepunten.

Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van de Woal Brouwers. Het is geweldig om te zien dat iedereen binnen ons team enthousiast is over het product. Dat we serieus kunnen overleggen, maar altijd in een ontspannen sfeer en veel humor. De ene brouwt, de andere legt contacten, er wordt geleverd, geschreven, gefactureerd en opgeruimd. Wie wat doet maakt niet uit, we doen het voor elkaar!

 

Theo IJkhout:

Mijn naam is Theo IJkhout, ik ben 63 lentes jong en woon in het pittoreske Herveld, een klein dorpje in de provincie Gelderland. Naast mijn werk bij MHB in Herveld zijn zelf bier brouwen, smaken ontwikkelen en natuurlijk het bier proeven een paar van mijn favoriete bezigheden. Daarnaast vind ik het geweldig om met mijn racefiets langs slijterijen en cafés te gaan om het bier te promoten, maar het mooiste van alles is om je eigen gebrouwen biertje op een willekeurig terras op de juiste wijze in het glas te laten glijden en heerlijk op te drinken.

 

Rob Gerdsen:

Als jij de tijd hebt, hebben wij het bier!